Hlavní obsah

Soudce se přiznal ke krádeži peněženky v pražském autobuse

Novinky, bad
Praha

Kuriózní případ soudce, který byl v únoru přistižen při krádeži peněženky v pražské hromadné dopravě, začal v pondělí probírat Okresní soud pro Prahu-západ. Dnes již bývalý sedmatřicetiletý soudce se k činu přiznal, motivem prý byla jeho sexuální deviace. Soudci hrozí až dva roky vězení.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Bývalý soudce se octl u soudu v opačné roli, ke krádeži se přiznal.

Článek

Případ se stal letos v únoru v autobuse pražské MHD poblíž zastávky Nový Slivenec. Muž krátce před vystoupením vytáhl peněženku z batohu sedmnáctiletého mladíka, který se vracel s kamarádkou ze školního výletu.

„Cítil jsem nějaké šmátrání v batohu a nahmatal jsem, že mi vytáhl ze zadní kapsy batohu peněženku,“ vypověděl před soudem hoch. Na zastávce vystoupil a rovnou na pachatele uhodil. „Řekl jsem mu, ať mi vrátí peněženku, že mi ji ukradl. On mi řekl, že neukradl. Tak jsem mu znova řekl, že mi ji ukradl, ať mi ji vrátí, což udělal,“ vypověděl mladík. Pak počkali na příjezd policie.

„Ta krádež byla motivována mou sexuální deviací, za účelem sexuálního uspokojení,“ vysvětlil před soudem bývalý soudce správního úseku pražského městského soudu. V peněžence toho moc nebylo. Mladík v ní měl platební kartu, opencard, kartu pojištěnce, kartu do fitcentra, stravenky, dvoukorunovou minci a kondom.

Dva tisíce jako odškodné

Na dotaz soudce, co měl muž v úmyslu s platební kartou provést, muž odpověděl, že nic, že by jen zůstala doma. Mladíkovi jako odškodné později poslal dva tisíce korun.

Muž prohlásil, že letos v dubnu nastoupil ústavní léčbu, protože si začal uvědomovat, že svou deviaci přestává zvládat. Dříve se léčení bál kvůli obavám z toho, že by přišel o přítele a nemohl by se vrátit ke svému zaměstnání.

„Je mi to velice líto, svým jednáním jsem dost významně znevážil pověst justice,“ kál se před soudem muž, který krátce po incidentu nabídl svou rezignaci.

Muž se opětovně omluvil i mladíkovi. „Omlouvám se vám. Je mi to líto, že jsem vám způsobil problémy, jako toto dnešní jednání, které je určitě nepříjemné.“

Obžaloba trvá na výslechu znalce ze zdravotnictví, který je ovšem na dovolené, soud tedy bude pokračovat za čtrnáct dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám