Hlavní obsah

Čuvač pokousal na ulici ženu, podmínku pro majitele plzeňský soud zrušil

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K přestupkové komisi postoupil v pondělí Krajský soud v Plzni případ jednapadesátiletého Petra Mišáka z Klatovska, jehož pes loni v dubnu na ulici napadl ženu a poranil ji na noze. Zrušil tak původní rozsudek klatovského okresního soudu, který letos v červenci uložil Mišákovi za ublížení na zdraví z nedbalosti podmíněný trest.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský čuvač. Ilustrační foto

Článek

„Okresní soud ve svém rozhodnutí neuvedl, jakou zákonnou povinnost měl obžalovaný porušit,“ odůvodnil svůj verdikt odvolací soud. Zároveň zrušil Mišákovi původně uloženou povinnost zaplatit poškozené deset tisíc korun jako nemajetkovou újmu a dva tisíce korun na bolestném.

Majitel dostal podmínku za to, že jeho pes pokousal na ulici ženu

Krimi

Fena slovenského čuvače tehdy utekla nezajištěnou brankou z oploceného pozemku a kolemjdoucí ženě se zakousla do lýtka. „Obžalovaný porušil vyhlášku obce z roku 1994, která zakazuje volný pohyb psů,“ uvedl klatovský soudce Jaromír Veselý.

Slovenský čuvač se zakousl ženě do nohy, majitele čeká soud

Krimi

Pes ženě způsobil asi čtyři centimetry hlubokou tržnou ránu na levé noze, kterou museli lékaři ošetřit v nemocnici. Zranění si vyžádalo desetidenní léčení.

„Já jsem žádnou vyhlášku neporušil. Nenechal jsem úmyslně psa volně běhat po vsi. Bohužel jsem špatně zavřel vrátka a pes utekl. Svoji chybu jsem uznal, mrzí mi to a paní jsem se omluvil,“ řekl Právu Mišák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám