Hlavní obsah

Soud zprostil účastníka CzechTeku obžaloby, že útočil na policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

S úlevou odešel ve středu ze soudní síně čtyřiadvacetiletý muž, kterého tachovský okresní soud zprostil obžaloby. Žalobkyně vinila muže z toho, že při loňské technoparty CzechTek na Tachovsku vozidlem najížděl na zasahující policisty. Soudu se nepodařilo prokázat, že chtěl někoho zranit nebo zabít.

Článek

Muž byl státní zástupkyní viněn z toho, že 30. července 2005 najel na louce u Mlýnce na Tachovsku svým vozidlem do skupiny policistů. Obžalován byl z útoku na veřejného činitele, za což mu hrozil až pětiletý trest.

"Jel jsem z dálnice autem na louku, ale tam jsem se zapíchl do příkopu. Policisty, kteří mě údajně zastavovali, jsem ve tmě vůbec neviděl," řekl obžalovaný. Policisté pak měli muže z vozu vytáhnout, tlouci ho a rozbít přední sklo u auta.

Oproti tomu policista uvedl, že dostal ránu blatníkem auta do nohy, žádné zranění ale neutrpěl. Současně připustil, že ho řidič ve tmě vidět nemusel.

Jedná se již o třetí případ s účastníkem technoparty, obžalovaného z napadení policisty, který tachovský soud projednává. První byl zahájen v prosinci a opět se jednalo a údajné najetí do policisty autem. Případ s mužem, který měl na policisty hodit kámen začal minulý týden. Žádná kauza zatím nebyla uzavřena.

Při červencovém policejním zásahu na technoparty utrpěly zranění desítky technařů a policistů. Pět účastníků bylo obžalováno z útoku na veřejného činitele. Dvěma soud uložil trestním příkazem podmíněné tresty, ve třech nařídil hlavní líčení. Další dvě kauzy byly posouzeny jako přestupek.

Reklama

Související témata:

Související články

CzechTek: Brutální policisté stíháni nebudou

Čtveřice chebských policistů, kteří brutálně zbili jednoho z účastníků červencové technoparty CzechTek 2005 v Mlýnci na Tachovsku, nebude trestně stíhána....

Výběr článků

Načítám