Hlavní obsah

Soud vzal podnikatelku Barkovou do vazby

PRAHA

U Městského soudu v Praze pokračoval ve středu proces s podnikatelkou Libuší Barkovou. Soudci rozhodli o vzetí podnikatelky do vazby. Nepřijali tak její nabídku složení půlmilióné kauce a příslibu, že nevycestuje do zahraničí a bude se účastnit jednání soudu. Soud na ni vydal zatykač již v pátek.

Článek

Advokát Libuše Barkové Josef Lžičař podal na místě stížnost proti vzetí jeho klientky do vazby. Soud poslal podnikatelku ze soudní síně přímo do ruzyňské vazební věznice.

Hlavní líčení s Libuší Barkovou se bude konat 24. dubna. Městský soud v Praze se nadále nebrání jednání o peněžité záruce, je však pro něj nepřijatelné, aby byla kauce nižší než osm miliónů korun

Soud již dříve vyzval Barkovou k úhradě kauce osmi miliónů korun a odevzdání cestovního pasu. Cestovní doklady podnikatelka odevzdala, uhradit požadovanou sumu se jí však nepodařilo. Nabídla proto soudu nižší částku a příslib.

Do problémů se dostala po té, co bez vědomí soudu vycestovala na zahraniční dovolenou. Soud proto přistoupil ke krokům, které mají zabránit Barkové v případném vyhýbání se projednávání procesu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám