Hlavní obsah

Soud vzal do vazby muže, který napadl tenistku Kvitovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Okresní soud v Prostějově vzal ve čtvrtek do vazby muže, kterého policie viní z útoku na tenistku Petru Kvitovou. Podrobnější informace soud ani policie nesdělili. Muž na Kvitovou zaútočil v prosinci 2016 v jejím bytě a pořezal jí ruku, ve které drží raketu.

Vyjádření zástupkyně prostějovského okresního souduVideo: Jiří Růžička, Právo

 
Článek

O zadržení informovala ve středu Česká televize s tím, že útočník je zřejmě narkoman z Olomouce. Má jít o čtyřiapadesátiletého muže, který byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. Tenistka jej prý identifikovala. Případ dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně, které k němu ale žádné informace nezveřejnilo.

Napadení se odehrálo předloni 20. prosince ráno v bytě tenistky v Prostějově. Kvitová se podle policie násilníkovi, který se do domu vloudil pod smyšlenou legendou údajně jako plynař nebo topenář a který tenistku ohrožoval nožem, urputně bránila. Utrpěla při tom ošklivé poranění prstů na levé ruce, v níž drží raketu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference loni v prosinci.

Vyšetřoval Tempus

Krátce po napadení byla ošetřena v prostějovské nemocnici a pak se podrobila náročné operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Po operaci poškozených šlach začala rehabilitovat a následně se vrátila na tenisové kurty.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Kriminalisté před domem v Prostějově, kde neznámý útočník přepadl Petru Kvitovou.

Policie zveřejnila identikit pachatele, ale najít se jí ho nepodařilo. Krajští kriminalisté proto případ loni v listopadu odložili. Ujali se ho ale detektivové z týmu Tempus, kteří se věnují starším nevyřešeným případům.

Zlom podle ČT nastal letos v lednu, kdy policisté dostali anonymní tip na konkrétního člověka. Toho pak údajně několik měsíců prověřovali a také čekali na to, až budou moci osobně hovořit s Kvitovou, aby jí zřejmě ukázali fotku pachatele a ona ho mohla identifikovat. To se údajně podařilo tento týden.

Tenisový klub za informace vedoucí k dopadení pachatele vypsal odměnu. Nejprve to bylo 100 tisíc korun, pak dokonce 500 tisíc korun. Zda byla někomu vyplacena, není jasné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám