Hlavní obsah

Soud snížil trest za znásilňování malé dívky na sedm let

Právo, Novinky, Jan Chmelíček, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejvyšší soud uložil ve středu dvaatřicetiletému Jiřímu Mrázkovi sedmiletý trest vězení za opakované znásilnění a pohlavní zneužívání nezletilé nevlastní dcery. Částečně tak vyhověl Mrázkovu dovolání proti rozsudkům soudů nižší instance. Ty ho opakovaně poslaly do vězení na devět let.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Jiří Mrázek u soudu

Článek

Muž byl odsouzen za dlouhodobé zneužívání a znásilňování dcery své družky. Mrázek si k Nejvyššímu soudu podal dovolání proti rozhodnutí Vrchního soudu v Praze z roku 2006. Vrchní soud tehdy potvrdil rozsudek Krajského soudu v Plzni, který Mrázka v roce 2005 odsoudil na devět let za znásilnění a pohlavní zneužívání nezletilých.

V letech 2000 až 2003 podle verdiktů soudů pohlavně zneužíval nezletilou dívku, které tehdy nebylo ani jedenáct let. Požadoval zrušení všech rozsudků a nové projednání případu. Tvrdí, že je nevinný a že dívka lže, aby ho vystrnadila z domova. Podle psychologů si ale dívka nic nevymyslela.

Od roku 1999 žil Mrázek v Chebu společně s barmankou. Ta mu často svěřovala na hlídání svou dceru. Podle soudů právě toho muž zneužíval. Zpočátku ženu jen osahával, později ji přinutil k souložení. Podle obžaloby obtěžoval v jednom případě i další mladou dívku.

Reklama

Výběr článků

Načítám