Hlavní obsah

Soud snížil trest za vraždy dívek z doživotí na 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šestatřicetiletý Jaroslav Steinbauer si odnesl ve středu od soudu dobrou zprávu. V odvolacím řízení mu Vrchní soud v Praze snížil původní doživotní trest za dvojnásobnou vraždu na patnáct let za mřížemi.

Článek

Steinbauer v letech 2003 a 2004 zavraždil dvě dívky. Původní doživotní trest mu v květnu za tyto skutky vyměřil Krajský soud v Českých Budějovicích. Dívky muži důvěřovaly. Ten k nim přistoupil zezadu a uškrtil je.

Steinbauer si již ve vězení odpykává třináctiletý trest. Původně byl před třemi lety odsouzen pouze za vraždu šestnáctileté dívky, jeho vinu na zabití čtyřiadvacetileté ženy se soudu tehdy nepodařilo prokázat.

Loni se krajský soud k případu vrátil a Steinbauera potrestal souhrnným doživotním trestem za obě vraždy. Vrchní soud ale stále nebyl s důkazy spokojen a rozsudek zrušil. Senát v Českých Budějovicích po přezkoumání kauzy vynesl opět doživotní verdikt.

Čtyřiadvacetiletou ženu zabil Steinbauer v lednu 2003 v českobudějovickém lesoparku Stromovka. Zřejmě ji uškrtil páskem od kabelky a ukradl jí mobilní telefon, který později prodal v zastavárně.

Šestnáctiletou studentku zavraždil o rok později a k jejímu uškrcení použil připravenou textilní pásku. Dívčino tělo nelezl po třech dnech rybář na břehu řeky Malše nad Českými Budějovicemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám