Hlavní obsah

Soud rozhodl o vazbě Škrlové, výsledek neoznámil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Krajský soud v Brně ve čtvrtek rozhodl na neveřejném jednání, zda zůstane zadržená Barbora Škrlová ve vazbě. Výsledek jednání ale soudci neoznámili s tím, že nejdříve budou informovat zúčastněné. Soud posuzoval stížnost proti vazbě, kterou podal advokát Richard Novák. Pokud by soud stížnosti vyhověl, mohla by Škrlová volně odejít.

Článek

Mluvčí soudu Miroslava Sedláčková informaci o rozhodnutí potvrdila. Verdikt ale nekomentovala, jelikož o něm nejdříve budou informováni účastníci řízení.

Škrlová je podle dostupných informací na psychiatrii vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích. V uplynulých dnech zkoumání svého duševního stavu znalci z oboru psychiatrie a psychologie odmítla. 

Z městského soudu v Brně doputoval patřičný spis ke krajské instanci v pondělí. Soud se tak případem od začátku týdne zabývá a předpokládá se, že rozhodne v neveřejném jednání během tohoto týdne.

Třiatřicetileté Škrlové hrozí až dva roky vězení za to, že se loni vydávala v krizovém centru pro děti Klokánek v Brně za třináctiletou dívku Aničku.

Po zadržení v Norsku a následném převozu do republiky na Škrlovou uvalil soudce Městského soudu v Brně vazbu s odůvodněním, že by se mohla vyhýbat trestnímu řízení. Advokát Novák nabízí jako záruku v případě propuštění z vazby písemný slib i peněžitou kauci.

Škrlová je současně svědkyní v kauze týraných dětí v Kuřimi.

Reklama

Související články

Škrlovou zřejmě týrali také, má mnoho jizev

Barbora Škrlová z kuřimské kauzy týraných dětí má na těle četné jizvy, s vysokou pravděpodobností jsou to stopy po brutálním mučení. Po jejím převozu z Norska,...

Barbora Škrlová nechce nikdy vypovídat

Barbora Škrlová byla ve středu před polednem v Brně vyslechnuta, ale odmítla nyní i do budoucna vypovídat. Během krátkého výslechu mluvila podle domluveného...

Výběr článků

Načítám