Hlavní obsah

Soud řeší rvačku opilců s nožem

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Jen náhodou neskončila smrtí loňská rvačka dvou mužů v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku, kterou v úterý začal projednávat ústecký krajský soud. Státní zástupce obžaloval 29letého Martina Surého z pokusu o vraždu za to, že v září 2006 napadl a vážně zranil kuchyňským nožem o dvacet let staršího muže v kláštereckém baru.

Článek

Surý bodal po druhé hodině ranní svého soka do zad, krku a do míst v blízkosti klíční kosti. "Dříve jsme se pohádali a já to ten den chtěl urovnat. On mě ale začal urážet, vytáhl pistoli a já se jen bránil. Pro nůž jsem si doběhl do kuchyně baru," řekl senátu Surý.

Napadený muž, který byl v baru s přítelkyní, nezemřel jen díky šťastné náhodě a rychlému zásahu lékařů. V nemocnici byl ihned operován a dodnes má zdravotní potíže. Podle svědků byl opilý Surý velmi agresivní. Přiznal, že vypil minimálně dvanáct malých piv. "Tohle musím vyřešit úplně. Jestli mám jít sedět, tak za mrtvého," křičel Surý na svého soka.

K ještě větší tragédii mohlo dojít ve chvíli, kdy si přítelkyně napadeného muže stoupla před něj a bránila ho tělem. Surý, kterému hrozí až patnáctileté vězení, odmítá její tvrzení, že ji několikrát brutálně kopl.

Reklama

Výběr článků

Načítám