Hlavní obsah

Soud propustil na svobodu dva ze čtyř obviněných za potyčku s Rumuny

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský soud propustil dva ze čtveřice obviněných mužů z potyčky s rumunskými dělníky v Plzni, kteří se vzbouřili kvůli nelidskému zacházení. Policie tři cizince a jednoho Čecha, kteří měli násilím držet dělníky v poslušnosti, obvinila z trestných činů vydírání, omezování osobní svobody a pokus ublížení na zdraví.

Článek

Státní zástupce pro ně navrhoval vazbu. „U dvou z nich důvody vazby nejsou. O dalších obviněných se bude teprve rozhodovat,“ uvedl soudce Miroslav Mlčák.

Incident mezi zaměstnavateli a rumunskými dělníky začal v pátek odpoledne. Dohadovali se kvůli pracovním podmínkám. Spor se vyhrotil potyčkou mezi dvěma skupinami cizinců, která skončila zraněním jednoho z dělníků.

Soud rozhodne o vazbě pro otrokáře z PlzněVideo: ČTK

Asi dvě stovky Rumunů požádaly o ochranu policii a v neděli odcestovali zpět do vlasti. Tvrdili, že za dvanáct hodin práce dostávali jen pět set korun týdně. Řada z nich byla v zuboženém stavu, protože několik dní nejedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám