Hlavní obsah

Sokovi v lásce ukousl ret, dostal 7,5 roku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Děsivý nápad se zrodil v hlavě 50letého Jiřího Otáhala poté, co se s ním rozešla milenka, jež dala přednost jinému muži. Začal totiž pomocí GPS lokátoru sledovat auto svého soka, kterého pak přepadl na odlehlé silnici.

Jiří Otáhal před soudem v BrněVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Muže chtěl přemoci, odvézt spoutaného do garáže a tam věznit. Jenže napadený se nečekaně aktivně bránil, tak mu Otáhal alespoň ukousl spodní ret. Odvolací krajský soud v Brně mu za to ve čtvrtek potvrdil trest 7,5 roku vězení.

Otáhal si svoji pomstu pečlivě naplánoval. Obstaral si lokátor, pistoli, paralyzéry, pomůcky pro maskování, provazy, navíc si pronajal auto a garáž, kterou vybavil například podivnou železnou konstrukcí se sedačkou. Na odlehlé silnici pak zastavil svého soka a tvrdil mu, že má problém v zadní části auta. Když se muž sklonil, Otáhal na něj zaútočil.

Soka v lásce přepadl, když se bránil, ukousl mu ret

Krimi

„Zezadu ho napadl paralyzérem, ten ale nefungoval tak, jak si obžalovaný představoval. Takže na poškozeného skočil a ukousl mu spodní ret. Napadenému se ale podařilo ubránit, povalil jej na lopatky a držel ho, dokud se na místě neobjevili další lidé, a ti pak zavolali policii. V kapse měl útočník pouta, za pasem zbraň, v autě kuklu a provazy,“ stálo v obžalobě.

Otáhal se navíc poté, co na místo dorazila policie, snažil dosáhnout na pistoli schovanou v pouzdře u pasu.

Muže dříve potrestal Okresní soud v Prostějově, Otáhal se ale s jeho verdiktem nesmířil. „Trest je nepřiměřený a nespravedlivý. Nešlo o těžké ublížení na zdraví a nejsou důkazy pro to, že by klient chtěl někoho omezovat na osobní svobodě,“ tvrdil mužův obhájce.

Pašerák zbil soka před jeho přítelkyní a synem, dostal 14 let

Krimi

Sám Otáhal při jednání u prostějovského soudu svoje jednání bagatelizoval. „Lituji svého jednání, ale zranění nebylo úmyslné. Paralyzér jsem použil jen proto, abych mu způsobil bolest. Poškozený lže a pomlouvá mě,“ tvrdil.

Napadený muž, kterému lékaři ukousnutý kus rtu nedokázali přišít zpět, měl na celou záležitost zcela jiný pohled. „Měl v té garáži mučicí nástroje, sedalo, pouta, injekční stříkačku,“ upozorňoval.

Nechal zbít soka v lásce. Soud rozdal pětici obžalovaných tresty od 3 do 12 let

Krimi

Odvolací senát v čele s Petrem Hlavinou nakonec neměl pro argumenty zpochybňující útok žádné pochopení.

„Námitky obžalovaného nemohou ve světle důkazů obstát. Dopustil se trestné činnosti zvlášť zavrženíhodným způsobem, chtěl poškozeného přemoci, zbavit svobody a v garáži ho připoutat ke křeslu. Došlo navíc k zohyzdění poškozeného, ten má dodnes problémy a bude postižen zřejmě doživotně. Trest je sice přísný, ale nikoli nepřiměřeně,“ konstatoval Hlavina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám