Hlavní obsah

Sníh ze střechy zasypal ženu, při převozu zemřela

Právo, Novinky, kob, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

V obci Hovězí na Vsetínsku spadl ze střechy sníh a zasypal sedmdesátiletou ženu. Pod závalem byla 45 minut. Při převozu do nemocnice zemřela.

Článek

"Šla do stodoly u rodinného domu," informovala Právo mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Z mohutné laviny sněhu ji vyhrabal syn. "Ten také zavolal záchranku. Na místě jsou nyní policisté, kteří okolnosti případu vyšetřují," doplnila mluvčí.

Zlínsko se potýká se skoro největší sněhovou nadílkou v zemi, pod tíhou sněhu, který o víkendu začal tát, tu denně povolí několik střech. Tající sníh sjíždí ze střech každou chvíli.

Až dosud se ale vše obešlo bez zranění. "Hasiči ve Zlínském kraji vyjížděli k více než padesáti případům pádů střech a částí budov. Jednalo se o ty nejzávažnější případy při podezření na zranění nebo při vzniku velkých majetkových škod. Odhadujeme, že veřejnost nám hlásila jen asi jednu desetinu všech případů a skutečný počet poškozených budov a zřícených střech dosahuje řádů několika set," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám