Hlavní obsah

Slovenský mafián žádá v Česku o politický azyl

Novinky, Ivana Cihlářová
PRAHA

Boss středoslovenského podsvětí Mikuláš Černák, který byl v sobotu ráno zadržen u Prahy českou policií a je na základě rozhodnutí soudu umístěn ve vydávací vazbě v pankrácké věznici, chce získat v České republice politický azyl.

Foto: resort Valachy

O prázdninách mohou návštěvníci vyzkoušet například aqua strečink.

Článek

Jak Právu v pondělí řekl soudce pražského městského soudu Petr Braun, který Černáka v sobotu odpoledne vyslýchal a poté vzal do vydávací vazby, již při svém výslechu na policii Černák uvedl, že žádá o politický azyl v Česku. "Když mi Černáka v sobotu odpoledne přivezli na soud, tak mi tuto svoji žádost zopakoval," řekl Braun.

Podle jeho vyjádření Černák považuje postup slovenské strany, která jej chce opět umístit do vězení, z něhož byl před tím podmíněně propuštěn, za nezákonný a protiústavní.

Soudce se proto rozhodl, že Černákovu výpověď spolu s usnesením o jeho vzetí do vydávací vazby zašle rovněž odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra, aby se touto záležitostí zabýval.

Pokud bude zahájeno azylové řízení, oddálí se tak Černákovo případné vydání na Slovensko. České orgány totiž nemohou Černáka na Slovensko vydat, dokud toto řízení nebude ukončeno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám