Hlavní obsah

Slovenského policistu usvědčila zapomenutá občanka

Právo, Novinky, Aleš Honus, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLUNKOV

Slovenskému policistovi Tiboru V., který v úterý večer přepadl směnárnu v Jablunkově na Frýdecko-Místecku, stačilo jen velmi málo, aby nebyl odhalen. Na útěku před pronásledovatelem však na hraničním přechodu zapomněl svůj občanský průkaz, a tak mu ve čtvrtek nezbylo nic jiného, než se sám přihlásit svým kolegům.

Foto: BHC Most

Stolní hokej v SVČ Most

Článek

Proč osmatřicetiletý policista přišel loupit do České republiky, zatím není jasné. Možná se domníval, že tak bude moci lépe zamést stopy, možná pohraničním městečkem Jablunkov jen náhodou projížděl. Na pracovnici zdejší směnárny namířil pistoli krátce před zavírací hodinou a chtěl po ní peníze.

"Na hlavě měl čepici, rolák měl zvednutý až k nosu a slovensky na mne zařval, že je to přepadení. Co jsem stará, nic takového jsem nezažila," řekla Právu dvaašedesátiletá prodavačka. Dodala, že když maskovaný lupič začal prohrabávat pokladnu s penězi, podařilo se jí v nestřežený okamžik vyběhnout na ulici.

Několik lidí lupiče odvážně pronásledovalo

Díky hlasitému křiku se jí podařilo zburcovat několik kolemjdoucích. "Na křik ženy zareagoval náhodně procházející občan a dal se do běhu za pachatelem. Ten se k němu však otočil a mířil na něj zbraní. Pak nasedl do vozidla a vyrazil směrem ke slovenské hranici," řekla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Až k hranicím zloděje pronásledoval majitel nedaleké prodejny s elektrospotřebiči. "Na hranicicích pachatel předal policistovi občanský průkaz, vzápětí ale dojel na místo pronásledovatel. Ve chvíli, když vykřikl, že se jedná o zloděje, řidič sešlápl plyn a odjel směrem na území Slovenské republiky. Občanský průkaz ale na hraničním přechodu zanechal," dodala mluvčí.

Policista Tibor V. se svým slovenským kolegům přišel sám přihlásit už několik hodin po honičce. Právu to včera potvrdila Monika Kuhajdová z tiskového odboru slovenského ministerstva vnitra. V současné době je v cele předběžného zadržení.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský policista lupič se vzdal

Slovenský policista přepadl ve středu zlatnictví v podbeskydském Jablunkově na česko-slovenském pomezí. Nepovedlo se mu však odnést žádný lup a celníci...

Výběr článků

Načítám