Hlavní obsah

Slovenský policista lupič se vzdal

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA/OSTRAVA

Slovenský policista přepadl ve středu zlatnictví v podbeskydském Jablunkově na česko-slovenském pomezí. Nepovedlo se mu však odnést žádný lup a celníci se navíc dostali k jeho občanskému průkazu. Policista se po půlnoci vzdal svým slovenským kolegů. Právu to ve čtvrtek potvrdila Monika Kuhajdová z tiskového odboru Ministerstva vnitra SR.

Foto: Marek Malůšek

Petra Staňková jako Slávka Hlubinová a v pozadí Petr Žajdlík.

Článek

"Pachatel je v cele předběžného zadržení," uvedla Kuhajdová.

Podle rádia Twist pracovník směnárny, který přispěchal přepadeným na pomoc, pronásledoval pachatele až na hranice.

Křičel na policisty kontrolující pasy, že honí zloděje. "Policisté nereagovali. Buď nechtěli, nebo ho neviděli," řekl rádiu Twist šéf směnárny Ladislav Tatina.     

Přepadení nebylo žertem

Jak informovala slovenská televize Joj, osmatřicetiletý Tibor přišel do zlatnictví těsně před zavírací dobou. Na jednu z prodavaček namířil pistoli a chtěl po ní peníze. Prodavačka si v první chvíli myslela, že se jedná o žert.

"Chytl ji a lomcoval s ní. Žena mu řekla, že peníze nemá. Muž pak přeběhl do prostoru směnárny, kde se pokusil otevřít zásuvku s finanční hotovostí," popsala přepadení policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

K penězům se násilník nakonec nedostal a ostatní prodavačky byly vděčné své smělé kolegyni. "Kdybychom tu měli manko, to by byly Vánoce," řekla jedna z nich.

Vrátil se na Slovensko

Pachatel se po neúspěšné loupeži pokusil vrátit na Slovensko. "Na hraničním přechodu nechal patrně v nervozitě občanský průkaz, protože jej začali pronásledovat někteří lidé z Jablunkova," uvedl mluvčí slovenského ministerstva vnitra Boris Ažaltovič.

Pachatele po dopadení čeká propuštění z policejních řad a možná až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám