Hlavní obsah

Školáka vylovili z řeky, bojuje o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

O život desetiletého hocha bojují od středečního odpoledne lékaři plzeňské fakultní nemocnice. Školák spadl do řeky v Přešticích na Plzeňsku. Jeho bezvládné tělo po několikaminutovém pobytu v ledové vodě vylovili hasiči a záchranáři ho oživili.

Foto: Jiří Smutný
Článek

"Pacienta přivezl vrtulník ve velmi vážném stavu. Další prognóza je nejistá," řekla administrátorka nemocnice Jana Kadlečková. Podle policie se šel chlapec společně se dvěma kamarády podívat, jak stoupá hladina řeky.

"Přecházeli betonové sloupky v jezu. Po ledu mu sjela noha a spadl do vody. Ti dva hoši běželi pro pomoc, zastavili chodce, který to oznámil a sám se snažil chlapce z vody vytáhnout," řekl mluvčí plzeňské záchranky Miroslav Bukovjan.

Topící se chlapec se dostal až do přepadu pod turbínou u vodní elektrárny, kde se zachytil pravděpodobně za kámen. Hasiči po příjezdu na místo viděli z vody vyčnívat pouze červenou bundu. Neměli ani čas se převléci do neoprénu a dva z nich se rovnou vrhli do ledového pekla.

"Dítě pak museli táhnout po provaze asi 40 metrů ke schůdkům na břeh. Ve studené vodě jim rychle ubývaly síly a sami měli co dělat, aby je nestrhl silný proud," řekl František Vaško z ředitelství Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám