Hlavní obsah

Silný vítr na Vranovské přehradě málem potopil pramici se čtyřmi lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Pramice se čtyřmi lidmi na palubě se začala ve středu večer kvůli silnému větru potápět na Vranovské přehradě na Znojemsku. Pasažéři si stačili zavolat o pomoc a vytáhla je hlídka poříčních policistů.

Foto: Policie ČR

Pramice, která se málem potopila.

Článek

Rodiny vyrazila na výlet rybářskou pramicí, když byla hladina přehrady klidná. O chvíli později však začal foukat silný vítr a vysoké vlny začaly plnit loď vodou.

„To už bylo jasné, že se osádka na břeh vlastními silami nedostane. Před potopením lodi se jim naštěstí podařilo zavolat na tísňovou linku,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Mikrobus ve Vranově skončil v řece

Krimi

Na pomoc jim vyrazil policejní člun, který pramici našel na poslední chvíli, protože vodou se již plnila záď lodi. Policisté pomohli posádce včetně devítiletého chlapce do svého člunu a pramici odtáhli ke břehu.

Na Znojemsku se srazila dodávka s traktor bagrem, jeden mrtvý

Krimi

„Náhlá bouřka nebo silný vítr na vodní hladině může být mnohonásobně nebezpečnější než na pevnině. Vyplatí se proto před plavbou sledovat meteorologické zpravodajství nebo i drobné změny počasí během plavby,“ podotkl Chaloupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám