Hlavní obsah

Silnici pokrylo zrní a rozlitá nafta, na Hodonínsku se převrátil kamion

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Neplánované uzavření silnice ze Strážnice do Bzence na Hodonínsku přinesla ve středu nehoda kamionu s nákladem obilí. Po havárii se veškerý náklad vysypal na silnici, do příkopu a na kraj lesa. Dílo zkázy dokonalo množství ropných látek, které unikly z tahače.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, .

Převrácený kamion se zrním

Článek

S na bok převráceným sklápěcím návěsem, navíc ještě zvednutým, takže korba tvořila s rámem písmeno „V“, skončila deset minut po sedmé hodině ráno cesta nákladní soupravy. Řidič možná při průjezdu pravotočivé zatáčky podcenil vlastnosti volně loženého zrní.

To se v zatáčkách nechová jako písek, ale přesýpá se, chová se tedy podobně jako přelévající se voda. Návěs kamionu se po průjezdu pravotočivou zatáčkou utrhl z návěsu a převrátil se na bok. Zatarasil tak silnici. Přivolaní hasiči museli řešit množství ropných látek, které uniklo z vozu. Velkou skvrnu a kaluže zasypali sorbentem.

Kamion zablokoval dálnici na Vysočině, policie pak budila šoféry v koloně

Krimi

”Odčerpali jsme unikající naftu, uklidili vozovku a vyprošťujeme návěs. Na místo jsme povolali vyprošťovací auto z Brna,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Okolnosti nehody šetří policie. Do odklizení havarovaného vozidla byla silnice uzavřená.

Reklama

Výběr článků

Načítám