Hlavní obsah

Silnici číslo 3 u Bošilce zablokoval kamion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Kvůli vyprošťování kamionu je neprůjezdná silnice I/3 u Bošilce na Českobudějovicku. Policisté odklánějí dopravu na vedlejší silnice. Uzavírka vozovky, která spojuje České Budějovice s Prahou, potrvá několik hodin.

Foto: pro Novinky Aleš Havlas, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Uvedl to mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek. Dopravu na jihu Čech v pondělí omezovalo na řadě míst sněžení. Kvůli tomu byl například uzavřený hraniční přechod s Rakouskem Zadní Zvonková, který však využívají většinou pouze turisté.

Uzavírka I/3 začala v 18:00. Podle Doubka nelze přesně určit, jak dlouho omezení potrvá. „Děkujeme za pochopení a apelujeme na řidiče na dodržování pokynů policistů,” řekl Doubek.

Od ranních hodin fouká v Jihočeském kraji silný nebo nárazový vítr. V průběhu dne navíc začalo sněžit, a většina vozovek je proto sjízdná pouze se zvýšenou opatrností.

Teploty se před polednem pohybovaly kolem nuly. Podle předpovědi meteorologů se na horách také mohou tvořit sněhové jazyky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám