Hlavní obsah

Šílený střelec z lesů je ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Okresní soud pro Prahu-východ poslal v pátek do vazby osmadvacetiletého muže, který je obviněn z několikanásobné vraždy. V lesích na Kladensku a Brněnsku měl zastřelit celkem tři lidi, další útok připravoval. V případě usvědčení mu hrozí až trest doživotí.

Článek

"Soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby, shledal důvody vazby. Obviněný nevypovídal, odkázal na původní výpověď, k motivu se nevyjádřil," řekl soudce Roman Fremr.

Policie ve čtvrtek uvedla, že muž, který je studentem několika vysokých škol, střílel legálně drženou zbraní.

"Vazba je z důvodu možného útěku, a proto, aby nemohl dál páchat trestnou činnost," řekl obhájce obviněného Daniel Šimánek. Doplnil, že vazbu čekal, proto proti ní nebude podvat stížnost.

Podezřelý: chtěl jsem to udělat

Podezřelého zadržela policie ve čtvrtek ráno v Slaném v blízkosti jeho bydliště. Při zatýkání prý nekladl žádný odpor. U sebe měl prý dokonce i údajnou vražednou zbraň a náboje. "Je to pistole ráže devět milimetrů luger s optickým zaměřovačem," upřesnil advokát.

Při čtvrtečním výslechu se zadržený k oběma vraždám přiznal, neuvedl však motiv. "Řekl, že to je jeho věc a odmítl dál komunikovat," uvedl zdroj seznámený s vyšetřováním. Nic dalšího neřekl muž ani v pátek před soudem.

O spáchání obou činů osmadvacetiletý muž hovořil i u soudu. Podle obhájce opět nic bližšího neřekl. Důvody vražd neuvedl, spojení mezi oběma činy a místy prý není žádné. "Jen náhoda, prostě ho to napadlo. Řekl, že to chtěl udělat, a nic víc, protože to pro něj prý není důležité," uvedl advokát. Dodal, že stejně jako u soudu se obviněný choval i při výslechu naprosto klidně, až chladnokrevně, neprojevoval žádné emoce.

Tři vraždy

Policie muže viní z toho, že minulý týden ve čtvrtek zastřelil v lese v Nedvědicích na brněsku manželský pár, který v lese sbíral suché dřevo. V neděli pak zastřelil muže, který byl na procházce v lese na Kladensku.

Podle policistů připravoval další útok. [celá zpráva]

Obviněný muž je podle obhájce nezaměstnaný, pracoval prý však několik měsíců u české policie na jednom z pražských obvodů a poté byl údajně řidičem tramvaje v dopravním podniku hlavního města. "Musel tedy projít psychotesty, což naznačuje, že psychickou poruchou asi netrpí. Policistům řekl, že se cítí zcela zdráv, nikdy nepil, nebral drogy, nekouří a čin spáchal ve stavu zcela příčetném," konstatoval jeho obhájce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám