Hlavní obsah

Šílený jezdec v protisměru na R10 skončil na psychiatrii

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zběsilý jezdec ze Švýcarska Sascha S., který byl v Čechách na konci května zatčen kvůli své jízdě v protisměru rychlostní silnice R10 mezi Prahou a Turnovem, byl převezen na psychiatrii Vazební věznice Brno. Ve čtvrtek to potvrdila mluvčí zařízení Dana Krejčířová.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Sascha S. na cestě k soudu

Článek

Soudce v Mladé Boleslavi na něho 1. června uvalil vazbu, protože zdravotní a zejména psychický stav 33letého muže závislého na pervitinu nezaručoval, že by svou nebezpečnou jízdu nezopakoval.

Švýcar však minulý týden neputoval od soudu do vazební věznice, ale kvůli depresím, abstinenčním příznakům po odepření drog a vážnému psychickému stavu skončil ve vězeňské nemocnici v Praze na Pankráci. Teď opustil i vězeňskou nemocnici a byl přesunut na psychiatrii.

„Ve vazební věznici nemáme psychiatrické oddělení, ale psychiatrický dohled je u něho stále nutný,“ potvrdil Právu mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší.

Švýcarova sestra se už minulý týden pokoušela o vydání svého bratra, chtěla za něho zaplatit kauci. „Nejdůležitější je zajistit pro něho potřebnou léčbu,“ říkala jeho obhájkyně, která je se Švýcarovou sestrou v kontaktu.

Pravděpodobně na jeho rodině bude i česká justice vymáhat náklady spojené s jeho léčbou. „Sascha G. S. není pojištěn u žádné zdravotní pojišťovny v ČR. Náklady na léčbu jmenovaného nelze zatím odhadnout,“ uvedl Dolejší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám