Hlavní obsah

Šílenou jízdu mladíka na D1 nezavinil alkohol ani drogy, prokázala pitva

Právo, pch

Mladík, jehož šílená jízda po dálnici D1 skončila na počátku března tragickou dopravní nehodou u exitu Velký Beranov, byl podle výsledků pitvy střízlivý a nebyl ani pod vlivem drog. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Pro Právo Luděk Krušinský

Hořící auto na D1

Článek

„Kriminalisté mají k dispozici výsledky pitvy sedmnáctiletého mladíka, který v pátek 1. března zemřel při tragické nehodě na dálnici D1. Z těchto výsledků vyplývá, že u mladíka nebyla zjištěna přítomnost omamných nebo psychotropních látek ani přítomnost alkoholu. Vyšetřování okolností tragické dopravní nehody, stejně jako určení míry zavinění, stále pokračují,“ uvedla v pátek policejní mluvčí.

Známy zatím nejsou ani výsledky vyšetřování postupu policie. Inspekce se již podruhé zabývá tím, zda policie při organizaci zásahu nepochybila.

Policejní honička na D1 skončila smrtí, na dálnici hořela auta Video: Jiří Forman, Novinky

Sedmnáctiletý hoch, který si otcovo Audi A6 vypůjčil bez jeho svolení, se v inkriminovaný pátek ocitl v policejním hledáčku poté, co se odcizené auto objevilo na dálnici z Brna ve směru na Vyškov. Tam se ale otočilo a začalo ujíždět ve směru na Prahu. [celá zpráva]

Na pokusy policie ho zastavit řidič nereagoval, poblíž Devíti křížů naboural i policejní Passat a v silném pátečním provozu se audi snažilo ujet 200kilometrovou rychlostí. Policie proto u Velkého Beranova zastavila dopravu. Mladíkova honička skončila nárazem do několika vozů. Sám v důsledku nárazu zahynul, řidič Škody Octavia, o niž se Audi definitivně zastavilo, byl vážně zraněn a obě auta začala hořet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám