Hlavní obsah

Sexuální predátor z filmu V síti dostal dva roky vězení

Právo, ČTK, koc
Ústí nad Labem

Ústecký okresní soud ve čtvrtek poslal na dva roky do vězení sedmačtyřicetiletého Martina Konopáska, který podle obžaloby kontaktoval přes sociální síť dívky, které se pro film V síti vydávaly za dvanáctileté, a žádal je například, aby se svlékly a zaslaly mu intimní fotky. Rozsudek nemusí být pravomocný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Konopásek navazoval podle obžaloby pod smyšlenými jmény od listopadu 2018 do února 2019 na sociální síti kontakt s dívkami, které se vydávaly za dvanáctileté. Ve skutečnosti to byly zletilé protagonistky filmu.

Bývalý táborový vedoucí z pořadu V síti loudil po dívkách fotky, chtěl si prý čistit hlavu

Krimi

Při komunikaci na síti lide.cz vycházel podle svých slov z toho, že profil si zde může založit pouze člověk starší šestnácti let. „Vycházel jsem z toho, že když si založily profil na této stránce, nemůže jim být 12 let," uvedl v únoru u soudu muž. Obžalovaný vyzvídal na dívkách, zda se už líbaly nebo jestli masturbují. Zaslal jim elektronický odkaz na pornografické video. Sám jim poslal fotografii ztopořeného údu.

Mladík si psal o sexu s herečkou ve filmu V síti, policie navrhla obžalobu

Krimi

„Nepřemýšlel jsem o důsledcích. Teď vím, že to byla hloupost. V ten moment mi to přišlo jako moje soukromá věc, odpočíval jsem u toho. Nikdy jsem se s nimi nechtěl sejít, přestože jsem to navrhoval. Bral jsem to jako ukončení komunikace,“ tvrdil před soudem.

Trailer k filmu V sítiVideo: Aerofilms

Zároveň důrazně odmítl, že by to dělal kvůli vlastními sexuálnímu uspokojení, že při hovoru nikdy nemasturboval. Obžalován byl ze dvou skutků, z nichž jeden souvisí s dokumentem a druhý s následnou domovní prohlídkou, při které policie objevila v jeho počítači stovky souborů s fotografiemi obnažených dívek v dětském věku.

Proti verdiktům soudů první instance, mezi které patří okresní soudy, se lze odvolat, čtvrteční rozhodnutí tak nemusí být pravomocné. V případě odvolání státního zastupitelství nebo obžalovaného, na které mají obě strany lhůtu osmi dní od doručení rozsudku, by se případem zabýval nadřízený krajský soud. Ten pak rozhodne již pravomocně, případně okresní rozsudek zruší a věc vrátí k novému projednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám