Hlavní obsah

Sexuální predátor cílil na děti přes jejich matky

Na sociální síti vyhledával ženy, které žijí samy s dětmi. Nabízel jim peníze, když mu pošlou fotky nahých ratolestí nebo videa, jak je osahávají na intimních partiích. V jednom případě si dokonce přímo řekl o sex s pětiletým chlapcem. Za svádění k pohlavnímu styku potrestal minulý týden Okresní soud Plzeň-jih Karla Trocha (47) čtyřletou podmínkou s tím, že bude pod dohledem probačního úředníka.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Karel Troch před soudem

Článek

Troch se před soudem ke všemu přiznal. „Přehnal jsem to. Je to moje chyba, jsem prostě blbej. Nevím, co mě to napadlo. Choval jsem se špatně, teď už to vím,“ vypovídal muž, který pracuje jako traktorista v zemědělské společnosti.

Tvrdil, že sice ženám psal, aby mu umožnily pohlavní styk s dítětem, ale nikdy by toho nebyl schopen.

Není pochyb, že obžalovaný chtěl vidět obnažování dítěte za účelem pohlavního uspokojení
Martina Soudková, soudkyně

„Není pochyb o tom, že chování obžalovaného směřovalo k tomu, aby viděl obnažování dítěte za účelem pohlavního uspokojení nebo že by mohl mít pohlavní styk s dítětem,“ uvedla soudkyně Martina Soudková.

Zohledněno přiznání

Podle ní šlo o velmi závažné jednání, ale vzhledem k řadě polehčujících okolností ještě rozhodla o podmíněném trestu. „Zohlednila jsem především plné doznání, čímž dal obžalovaný jistým způsobem najevo nějakou sebereflexi a uvědomění si, že jde o závadové chování. To dal najevo i tím, že si zrušil Facebook a se žádnými ženami si podobným způsobem již nepíše,“ uvedla Soudková.

Sexuální predátor z filmu V síti dostal dva roky vězení

Krimi

V jeho prospěch do jisté míry hodnotila i to, že komunikoval výhradně s dospělými, byť po nich požadoval jednání vztahující se vůči nezletilým. „Jeho žádosti a komunikace směřovaly na dospělé osoby, které jsou schopny se takovému jednání bránit lépe než osoby nezletilé,“ vysvětila soudkyně.

„Komunikoval výhradně elektronickou cestou, a nikoliv osobně, tudíž se ty ženy nemohly cítit v rámci této komunikace nějakým způsobem bezprostředně ohroženy a mohly komunikaci ukončit, což také udělaly. V podstatě zůstalo na rozhodnutí matky, že k takovým věcem vůči jejím dětem nedojde,“ dodala.

Deset tisíc za fotky

Upozornila také na to, že si ženy s obžalovaným začaly dopisovat na normální úrovni a nemohly od něj něco takového čekat. „Ale na druhé straně, pokud by si nevystavovaly fotografie ze svého soukromí a zejména nezletilých dětí na internetu, tak by obžalovaný nevěděl, že děti mají, a možná by ho vznášení takových požadavků nenapadlo,“ uzavřela soudkyně.

Online výuka dětem usnadňuje přístup k pornografii, sexuální výchova v rodinách nefunguje

Děti

Jednou z žen, kterou Troch oslovil, byla 35letá Petra z Příbrami. Podle obžaloby jí nabízel 10 tisíc za to, když mu pošle fotky nahého syna Jakuba (5) nebo video, jak mu přetahuje předkožku penisu. Požádal ji také o to, jestli by ho nechala se synem nějakou dobu o samotě.

„Když mi to napsal, byla jsem v šoku. Ale ještě více jsem se vyděsila na kriminálce, kde mi řekli, že toho má víc,“ řekla Právu žena.

Přitom počátek komunikace zvrhlostem nenasvědčoval. „Psal mi, že je mu 39 let, a podle fotky byl fešák. Jenže to jsem netušila, že je to falešná identita. Zpočátku se vyptával, jestli jsem sama a jestli mám děti.

Znásilnil tříletou neteř, tvrdí obžaloba. Nejsem pedofil, řekl soudu

Krimi

Desátá konverzace už byla o tom, že chce být s malým v noci sám, abych mu to dělala rukou, natočila to a poslala mu video. Za to mi nabízel deset tisíc,“ líčila Právu žena nepříjemné zážitky. V tu chvíli s ním okamžitě utnula kontakt.

„Dusila jsem to v sobě a čekala, jestli se ještě ozve. Asi po měsíci mi napsal SMS, jak se mám, a měl tendenci se se mnou opět sblížit. Tak jsem neváhala a šla na policii,“ dodala Petra.

Před školkou v Tachově masturboval 71letý muž, hrozí mu dva roky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám