Hlavní obsah

Sestra obviněná z vraždy šesti pacientů je opět ve vazbě

Právo, koc
Aktualizováno

Ústecký okresní soud poslal ve čtvrtek do vazby bývalou zdravotní sestru Věru M., která čelí obvinění z vraždy šesti pacientů. Soud vyhověl žádosti státního zástupce, který se obával, že by obviněná mohla utéct. Padesátileté ženě hrozí doživotní trest vězení.

Státní zástupce František Stibor k případu obviněné zdravotní sestryVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

„Důvodem vazby je obava, že by obviněná mohla uprchnout a skrývat se před trestem, který jí hrozí. Oproti názoru státního zástupce soudkyně neshledala důvodnou obavu, že by obviněná mohla v budoucnosti pokračovat v páchání trestné činnosti, která jí je kladena za vinu,“ řekl novinářům mluvčí soudu Jan Tichý.

Žena byla původně stíhaná kvůli zabití jedné pacientky. Kriminalisté dalším šetřením na základě znaleckých posudků ale obvinění rozšířili o vraždy dalších pěti pacientů. Všichni zemřeli po podání draslíku.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obviněnou sestru poslal soud do vazby

„Co se týká dalších rozšířených skutků, jde o období od ledna 2010 do června 2014. Stěžejním podkladem pro rozšíření trestního stíhání byl vypracovaný znalecký posudek z oboru zdravotnictví, soudního lékařství, kdy soudní znalci posudek zpracovali ve spolupráci se specialisty z oboru kardiochirurgie. Znalec potvrdil, že se i v těchto případech jedná o stejný způsob provedení,“ uvedl dozorující státní zástupce František Stibor.

Na podezřelé úmrtí pacientky, k němuž došlo  6. června a jež odstartovalo policejní vyšetřování, upozornil lékař. Policisté následně zjistili, že sedmdesátiletou ženu zabila velká dávka draslíku, která způsobila zástavu srdce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám