Hlavní obsah

Servírka vydržela o přepadení lhát jen pár hodin

Právo, hon
FRÝDEK-MÍSTEK

Jen několik hodin vydržela v úterý lhát policistům servírka jednoho z barů ve Frýdku-Místku, která nahlásila loupežné přepadení. Zkušení policisté po ohledání místa činu a výslechu údajně přepadené ženy dosáhli toho, že se barmanka ke smyšlené legendě přiznala. O peníze ji totiž připravil její známý, kterého chtěla fingováním loupeže krýt.

Článek

Přepadení nahlásila barmanka v úterý ráno s tím, že jí dva muži vyhrožovali zbitím, pokud nedostanou peníze. „Nakonec ji měli shodit prudce na zem a ukrást tržbu 9 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Při podrobném výslechu ale žena přiznala, že peníze ve skutečnosti půjčila svému známému, který je hned prohrál na automatech. „Když chtěla po něm peníze zpět, jen ji hrubě odstrčil a utekl,“ dodal mluvčí. Zatímco muž se podle něj dopustil nanejvýš přestupku, u ženy budou policisté zvažovat trestní stíhání.

„Třetina oznámených loupežných přepadení je vymyšlená. Jejich šetření nám však zabere stejně mnoho času jako u skutečných trestných činů. To nám zbytečně odčerpává síly a prostředky k pátrání po skutečných pachatelích,“ dodal šéf frýdecko-místeckých kriminalistů Petr Klega.

Reklama

Výběr článků

Načítám