Hlavní obsah

Servírka utekla falešným policistům, když došel benzín

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Několik hodin strachu zažila ve středu třicetiletá Slovenka z Kežmarku. Krátce po poledni ji totiž z penziónu ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku unesli falešní policisté. Žena, která pracuje jako servírka, jim utekla až ve chvíli, kdy jim došel na Novojičínsku benzín.

Článek

O únosu se policisté z Nového Jičína dozvěděli z telefonátu 25leté ženy ze Starého Jičína. „Volala, že na kopci mezi Starým Jičínem a Janovicemi stojí nějaký mercedes, že v něm jsou dva muži a jedna žena, která strašně volá o pomoc,“ řekla novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková.

Na místo vyrazila policejní hlídka a našla už jen černý Mercedes Benz 300 TE a v něm 52letého muže z Berouna. „Ve voze bylo několik plynových pistolí a nožů,“ doplnila mluvčí. Dodala, že registrační čísla vozu byla přelepena černou lepící páskou.

Krátce poté přišla k autu i Slovenka a policejní hlídce popsala, co se stalo. Podle její  verze ji v penzionu Anareta oslovili dva muži s tím, že jsou policisté. Měli jí přikázat, ať vezme tržbu a nastoupí s nimi do auta.

„Dvojice pachatelů měla ženu vozit po kraji několik desítek minut. U Starého Jičína ale došel v autě benzín, a tak se 28letý muž z Kamýku vydal pěšky s kanystrem na nejbližší čerpací stanici,“ informovala Michálková Šálková a doplnila, že žena využila nepřítomnosti jednoho z únosců a z vozu utekla do nejbližšího domu, kde požádala o pomoc.

Snažil se policistům ujet 

Když policisté ženu „zpovídali“, blížil se k mercedesu Citroën Jumper, který řídil 43letý šofér z Napajedel. „Na místě spolujezdce byl další muž, kterého žena identifikovala jako druhého z únosců,“ řekl policejní mluvčí.

Citroën ale nezastavil, a tak ho jeden z policistů začal pronásledovat ve služebním voze. Po pár set metrech auto zastavil a pod hrozbou použití střelné zbraně přinutil únosce vystoupit. Oba výtečníci z Čech skončili v policejní cele, jsou podezřelí ze spáchání trestného činu omezování osobní svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám