Hlavní obsah

Seniorka v Praze visela z okna v sedmém patře hlavou dolů. Přepadla při plašení holubů

Praha

Obrovské štěstí měla v neděli 71letá seniorka v Praze 11. Při plašení holubů na parapetu vypadla z okna, ve kterém se ale zachytila nohou. Zachránili ji policisté, kteří museli vykopnout odolné dveře.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na linku 158 se v neděli ráno ohlásila svědkyně, která popsala dramatickou situaci. Uvedla, že asi v pátém patře vidí člověka, který visí hlavou dolů z okna. Drží jen za nohu a hrozí, že spadne.

Hlídka, která zanedlouho dorazila na místo, skutečně spatřila ženu visící hlavou dolů. Nejprve se však musela dostat do zamknutého domu, kde jí otevřel svědek. Následně lidé policisty navigovali, aby dorazili do správného patra. Ukázalo se, že jde o sedmé patro. Po příchodu k bytu je čekala překážka v podobě bytelných dveří.

Dítě se zaseklo v dřevěném soudku. Koukala z něj jenom hlava, zasáhnout museli hasiči

Koktejl

„Kopům policistů odolávaly a chvíli trvalo, než se skrz ně dostali dovnitř. Sílu pak vystřídala obezřetnost, neboť ženino tělo skutečně viselo celé z okna ven a drželo jen za nohu a jakákoli urychlená manipulace by mohla mít katastrofální důsledky,“ informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

Policistům se zanedlouho podařilo vyčerpanou ženu dostat do bezpečí. Následně si ji převzali záchranáři a žena jim popsala, jak se celý případ stal. „Za vším byli holubi na parapetu, které žena plašila, a nešťastnou náhodou se jí přihodila popsaná událost,“ shrnul Rybanský s tím, že žena policistům poděkovala za záchranu.

K případu policie původně zveřejnila video. Na žádost rodiny ale bylo ve středu odpoledne staženo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám