Hlavní obsah

Seniorka uhořela mezi odpadky

Právo, tom
Frýdek-Místek
Aktualizováno

Život šestasedmdesátileté nájemnice si vyžádal nedělní požár bytu na ulici Václava Talicha ve Frýdku-Místku. V péči zdravotníků skončila i druhá obyvatelka domu, pětašedesátiletá žena.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, .

Vyhořelý byt ve Frýdku-Místku

Článek

Z oken bytu se hustý dým začal valit krátce před čtvrtou hodinou ranní. „Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů. Do zamčeného bytu musely vniknout násilím.,“ popsal mluvčí hasičů Petr Holub. V bytě plném hořících odpadků nalezli hasiči jednu ženu.

„Vynesli ji ven a pokoušeli se ji oživit až do příjezdu Záchranné zdravotní služby (ZZS MSK),. Seniorka ale po převozu do nemocnice zemřela,“ uvedl Holub.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, .

Byt byl plný různého odpadu

Hasiči zároveň evakuovali dva obyvatele bytu ze sedmého patra. Pětašedesátiletou ženu, která se nadýchala kouře, následně předali zdravotníkům.

„Pacientka byla při vědomí, jevila však známky dechových obtíží. Záchranáři jí poskytli potřebnou péči a následně ženu přepravili na interní ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ přiblížil mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Požár v bytě naplněném různorodým odpadem hasiči uhasili asi za hodinu. Škoda byla předběžně odhadnuta na 150 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám