Hlavní obsah

Seniorka, která přes dveře zabila lupiče, jednala v nutné obraně, rozhodla policie

– Ostrava

Policie odložila případ ostravské seniorky, která loni v září zabila ve svém domě lupiče. Jednala v nutné obraně. Muž, který ženu přepadl, byl recidivista s několika záznamy.

Píchla jsem ho pootevřenými dveřmi, popsala ženaVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

„Vrchní komisař rozhodl o odložení této věci, protože nebyl spáchán žádný trestný čin. Žena jednala v rámci nutné obrany. Tímto případ pro policii končí,“ řekl ve středu Novinkám mluvčí policie Richard Palát.

Incident se stal 14. září v ostravské městské části Nová Ves. Ženu večer probudilo bouchání na dveře, křik a vyhrožování zabitím. Lupič nejprve rozbil vchodové dveře a po nějaké době se s důchodkyní přetlačoval ve dveřích mezi předsíní a obývacím pokojem.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dveře, které zloděj rozbil.

Žena ho mezerou mezi dveřmi bodla nožem, který předtím v rychlosti sebrala v kuchyni, a dveře za ním přibouchla. Přivolaní policisté našli mrtvého muže v předsíni a vystrašenou seniorku v obývacím pokoji.

„Byl neuvěřitelně sprostý a pořád nadával, že mě zabije. Kdyby se na mne dostal, tak už tady možná nejsem. Myslím si, že byl zfetovaný. Chvíli jsme se přetahovali přes dveře, jenže on byl silný chlap a já jsem ty dveře neudržela. Jak byly pootevřené, bodla jsem ho a hned jsem je zase přibouchla. Čekala jsem, že mi ty dveře rozmlátí. Ale najednou bylo ticho. Já jsem se neodvážila otevřít. Pak přijela policie a začala vyšetřovat,“ řekla loni Právu žena.

Policie později uvedla, že šlo o recidivistu, který byl několikrát trestaný. Seniorku v domě nepřepadl poprvé, již v minulosti jí odnesl asi 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám