Hlavní obsah

Senior zemřel, když ho dvakrát z nemocnice poslali domů

– Ústí nad Labem
Právo, ape

Dvakrát poslali na konci března domů z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem 75letého Itala, kterému nebylo dobře. Napotřetí ho do nemocnice přijali, senior ale do rána zemřel. Případem se nyní zabývá policie pro podezření ze zanedbání lékařské péče. Na případ upozornil Ústecký deník.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Masarykova Nemocnice v Ústí nad Labem

Článek

Deníku případ popsala rodinná přítelkyně zesnulého, která podala trestní oznámení. Muž jí prý volal, že zkolaboval a má bolesti. Jeho lékařka ženě doporučila, ať ho odveze na pohotovost. Ta tak učinila, odpoledne si ho ale v nemocnici opět vyzvedla. „Jeho stav se stále zhoršoval. Nemohl jíst ani pít, a tím pádem neužil žádný z dlouhodobě předepsaných léků,“ popsala žena deníku.

Stav seniora se zhoršoval, žena mu tedy zavolala sanitku. Z nemocnice ho ale poslali znovu domů, hospitalizace prý nebyla třeba. Potřetí jela sanita pro seniora večer. Tentokrát si ho v nemocnici nechali. Druhý den ale ženě z nemocnice volali, že senior v noci zemřel.

Rodinná přítelkyně podala trestní oznámení pro podezření ze zanedbání lékařské péče. Jím se nyní zabývají ústečtí kriminalisté, kteří si vyžádají znalecký posudek.

Ústecká nemocnice se k případu nevyjádřila, pouze potvrdila úmrtí cizího státního příslušníka. „Vzhledem k tomu, že v souvislosti s událostí bylo podáno trestní oznámení, nemůžeme k případu sdělovat další informace,“ řekl Právu Ivo Chrástecký, mluvčí Krajské zdravotní, pod niž Masarykova nemocnice spadá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám