Hlavní obsah

Senior zastřelil v Tanvaldu mladého muže

Právo, ČTK, sve
Tanvald
Aktualizováno

V Tanvaldu na Jablonecku byl v noci na neděli při potyčce zastřelen dvaadvacetiletý muž. Střelné poranění má i jeho o dva roky starší bratr.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Kamarádi zastřeleného mladíka na místě tragédie

Článek

Podezřelým je třiašedesátiletý muž, kterého policie zadržela. Řekla to policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Neštěstí se stalo krátce před půl druhou hodinou ráno v Krkonošské ulici. Policie nyní případ vyšetřuje jako pokus o vraždu. Knopová dodala, že zatím nikdo nebyl obviněn.

Policie čeká na výsledky pitvy a znalecký posudek

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová uvedla, že podezřelý muž už policistům podal vysvětlení. Okolnosti případu ale zatím jasné nejsou. "Za současného stavu řízení není možné kvalifikovaně rozhodnout o tom, zda ten skutek bude vůbec trestným činem, zda se nejednalo o znaky nutné obrany, anebo bude posuzován jako trestný čin, buď vraždy, zabití nebo ublížení na zdraví s následkem smrti. Ještě to říct neumíme," uvedla Bradáčová.

K dispozici zatím není nezbytný znalecký posudek ani pitva zemřelého mladíka. Získání potřebných informací proto může trvat déle, možná týden. Státní zastupitelství si také vyhradilo právo podávat o případu informace.

Zraněný mladík zůstává v péči lékařů

Na místo tragédie, na odlehlém místě v blízkosti železniční tratě, začali kamarádi mrtvého mladíka zapalovat svíčky. „Nemůžu tomu uvěřit, ještě večer jsem s ním mluvil,“ řekl zkroušeně dlouholetý kamarád zastřeleného mladého muže Petr Lavička.

Podle jeho slov ke střelbě došlo jen asi 200 metrů od domu, kde oba bratři s jejich rodiči bydleli. „Musel to udělat nějaký maniak, jinak si to nedokážu vysvětit,“ kroutil hlavou nad zapálenými svíčkami Lavička na svého zesnulého kamaráda vzpomínal, jako na bezkonfliktního a bezproblémového člověka.

Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenky Markovičové je druhý mladý muž se střelným poraněním mimo ohrožení života. „Byl zraněn jen povrchově,“ řekla Právu Markovičová s tím, že bližší podrobnosti nemůže vzhledem k probíhajícímu vyšetřování zatím sdělovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám