Hlavní obsah

Policie jde po lidech, kteří nepomohli seniorovi, ten v Praze upadl na eskalátorech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kolem bezvládně ležícího 93letého muže na eskalátorech minulý týden bez povšimnutí či pomoci procházeli lidé ve stanici pražského metra Želivského. Senior navíc upadl poté, co jej okradla 29letá žena. Policisté ji dopadli a nyní pátrají po lidech, kteří muži neposkytli pomoc.

Žena okradla seniora na eskalátorechVideo: Policie ČR

 
Článek

Senior vystupoval minulé úterý z metra, když se k němu připojila žena, jež si stoupla těsně za něj. Ve vhodné chvíli mu pak vytrhla tašku.

„Muž se bránil, a když se za ní otočil, ztratil rovnováhu a upadl na eskalátor, přičemž ihned ztratil vědomí. Třiadevadesátiletý senior si pádem způsobil středně těžká zranění, těžký otřes mozku, několik fraktur a zůstal v bezvědomí ležet na eskalátoru,“ informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Muž vyprázdnil v pražském obchodě regál s legem. Kamera zachytila, jak mizí po anglicku

Krimi

Muž zůstal ležet na eskalátoru a kolem něj prošlo podle policie pět osob, aniž mu pomohly.

Nakonec pomohla sama zlodějka

Svědomí se však hnulo ve zlodějce, která odcizené věci zahodila a muži se vydala pomoci. Záchrannou službu ale přivolal pracovník metra. Senior byl pak odvezen do nemocnice, zlodějka z místa před příjezdem policie utekla.

Zloději ukradli firmě v Praze 160 klíčů od bytů. Několik vykradli

Krimi

Kriminalisté ji našli během několika hodin a obvinili ji z trestných činů opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež, za což jí v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policie si chce došlápnout i na lhostejné

Tím však případ pro detektivy neskončil. Rozhodli se totiž najít pětici lidí, kterým byl zdravotní stav seniora lhostejný.

„Pokud tyto osoby na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohly zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Kriminalisté je v současné době podezřívají ze spáchání trestného činu neposkytnutí první pomoci,“ doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Žena okradla seniora na eskalátorech

Foto: Policie ČR

Lidé nečinně prošli okolo

Foto: Policie ČR

Lidé nečinně prošli okolo

Foto: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám