Hlavní obsah

Senior si v Prostějově spletl auto, do cizího se chtěl dostat kladivem

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Soudní dohru bude mít zřejmě pro třiaosmdesátiletého muže jeho zapomětlivost. Chtěl se dostat do auta, neměl ale klíče, a tak použil kladivo a šroubovák. Následně však vyšlo najevo, že vůz, do kterého se snažil neúspěšně vniknout a značně ho přitom poškodil, nebyl jeho. Auta si spletl.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V neděli po poledni byl poškozen osobní automobil značky Mercedes-Benz zaparkovaný v Prostějově. Poškozením okenních lišt na obou levých dveřích, krytu zámku levých předních dveří a několika vrypy na obou dveřích a jejich okolí byla způsobena škoda, kterou majitel vozidla předběžně vyčíslil na 50 tisíc korun,“ řekl Právu v pondělí policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté zjistili, že škodu má na svědomí třiaosmdesátiletý muž. „Ten se následně k tomuto jednání přiznal. Jako vysvětlení uvedl, že vozidlo nedopatřením zaměnil za své, a protože neměl klíče, pokusil se ho otevřít násilím pomocí kladiva a šroubováku,“ dodal mluvčí.

Senior je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Hrozí mu až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám