Hlavní obsah

Senior se zachránil před plameny skokem z okna

Právo, ren
Pardubice

Skokem z okna hořícího domu si v pondělí dvě hodiny po půlnoci snažil zachránit holý život starší muž v Pardubicích. Plameny v tu chvíli již zachvátily celou kuchyň rodinného domku v ulici V Ráji. Jediná ústupová cesta z hořícího pekla vedla oknem. Při skoku z okna se senior pořezal.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

"Starší muž si zapnul elektrickou plotýnku, že si uvaří vodu na čaj. Omylem však zapnul jinou, na které byly uskladněny papíry. Po chvíli se vzňala celá kuchyň. Muž chtěl plameny vlastními silami uhasit. To se mu ale nepodařilo, a tak vyskočil z okna v přízemí domu. Při skoku se pořezal,“ popsala noční drama mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

"Hasiči ihned po příjezdu muže ošetřili a po příjezdu záchranné služby byl předán do péče zdravotníkům. Následně byl převezen do nemocnice k ošetření,“ dodala Horáková. Efektivním zásahem se hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu za necelou půlhodinu a za další hodinu ho zcela zlikvidovali.

K odvětrání zakouřeného objektu použili přetlakovou ventilaci. Práci jim však komplikoval zejména velký nepořádek v domě. Pomocí termokamery zjišťovali hasiči i další případná skrytá ohniska. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Okamžitým zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty za tři milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám