Hlavní obsah

Senior se ohnal po volně pobíhajícím psovi, majitel muže brutálně zkopal

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Se zlou se potázal v pondělí večer v Olomouci osmasedmdesátiletý muž poté, co se svou holí ohnal po volně pobíhajícím psovi. Jeho majitel jej ztloukl tak, že jej záchranka musela převézt do nemocnice. Útočník z místa utekl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal kolem půl osmé večer na chodníku před panelovým domem na ulici Werichova. „Osmasedmdesátiletý muž se ohnal svojí holí po volně pobíhajícím psovi bez náhubku. Majitel psa zareagoval na chování seniora tak, že ho fyzicky napadl,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková. Rasu psa mluvčí nesdělila.

Pejskař podle ní důchodce udeřil sevřenou pěstí do levé strany obličeje a následně dvakrát kopl nohou do oblasti břicha a hrudníku, následkem čehož upadl senior na zem.

„Útok ze strany majitele psa pak pokračoval kopáním do horní poloviny těla, od kterého upustil až ve chvíli, kdy byl okřiknut jedním z obyvatel panelového domu,“ uvedla mluvčí.

Senior utrpěl zranění v obličeji a v oblasti břicha, s kterými byl převezen záchrannou službou do nemocnice. „Policisté v současné době případ šetří jako podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Po pachateli pátrají. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala Štrbáková.

Anketa

Bojíte se volně pobíhajících psů?
ne, často je i hladím
9,9 %
ne a nevšímám si jich
19 %
jen některých
27,6 %
ano
43,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 26531 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám