Hlavní obsah

Senior, který prorazil jorkšírovi lebku, je podezřelý z poškození cizí věci

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie tento týden vyslechla 78letého důchodce a sdělila mu podezření z trestného činu poškození cizí věci kvůli tomu, že 22. října napadl v Olomouci jorkšíra holí a způsobil mu prasknutí lebky. Majitel psa, který důchodce zbil, je vyšetřován z trestného činu výtržnictví.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tento týden policisté vyslechli 78letého muže, protože jsme obdrželi zprávu z veterinární kliniky, která shrnula léčbu psa a vyčíslila náklady na 13 tisíc korun,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Josef Bednařík a dodal, že pes jeho útok přežil a léčí se.

Podle občanského zákoníku je pes považován za věc, a tudíž policie seniora podezřívá z trestného činu poškozování cizí věci, za který mu hrozí až jeden rok ve vězení a uhrazení nákladů na léčbu.

Majitele psa policie podezřívá z trestného činu výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení. Oba muže policie doposud neobvinila.

Incident se odehrál 22. října ve Werichově ulici. Senior se holí ohnal po psovi bez náhubku. Jeho majitel ho udeřil pěstí do obličeje a poté ho povalil na zem a pokračoval v kopání do horní poloviny jeho těla. [celá zpráva]

Majitel psa se policii přihlásil druhý den, kdy vypověděl, že důchodce jeho zvíře brutálně napadl. Psa udeřil holí tak, že mu způsobil prasknutí lebky. Pes zůstal na místě ležet v kritickém stavu a byl v ohrožení života.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám