Hlavní obsah

Senátor Schovánek odmítl po havárii zkoušky na alkohol

– BŘECLAV

Senátor za Břeclavsko Vladimír Schovánek z US-DEU v noci na sobotu havaroval nedaleko Břeclavi ve voze Škoda Octavia. Nikdo nebyl zraněn, na voze vznikla škoda za 100 tisíc korun. Schovánek ale odmítl dechovou i krevní zkoušku, a policie proto neví, zda před jízdou nepil alkohol.

Foto: OŘ PČR Mělník

Rostliny konopí zabalené do pytlů putují v policejní dodávce do laboratoře ke zjištění množství účinné látky.

Článek

"Případ je v šetření," řekla dnes ČTK policejní mluvčí Ludmila Straková. Policie neuvedla, že za volantem havarovaného vozu skutečně seděl Schovánek. Z jejich informací vyplývá, že se jednalo o muže z Pohořelic, z nichž senátor pochází. ČTK jeho účast na nehodě potvrdily další zdroje. "Pan senátor se rozhodl, že se k tomuto nechce vyjadřovat," řekl ČTK jeho asistent Milan Damborský.

Vladimír Schovánek (US-DEU) Zdroj: www.senat.cz

Informace k nehodě a především vysvětlení, proč senátor odmítl dechovou i krevní zkoušku, nedala ani mluvčí US-DEU Simona Cigánková. "Vedení strany zatím tuto záležitost neřešilo a ani já jsem dosud se senátorem Schovánkem o této věci nemluvila. Vím jen, že na Břeclavsku bylo ošklivé počasí," uvedla na dotaz ČTK.

Řidič nezvládl řízení

Nehoda se stala v sobotu nad ránem. Podle policie řidič škodovky jedoucí od Moravského Žižkova na Břeclav nezvládl na jedné křižovatce řízení a najel na silniční ostrůvek uprostřed křižovatky. Poté se vůz dostal do smyku a sjel ze silnice. Auto se pak převrátilo a zůstalo ležet na pravé straně v příkopu.

Nehody, po kterých řidiči odmítají podstoupit dechovou i krevní zkoušku, jsou předávány k vyřešení v rámci přestupkového řízení. Těmto řidičům jsou obvykle udělovány nejtvrdší postihy: 15 000 korun pokuty a odebrání řidičského průkazu na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám