Hlavní obsah

Semilský soud osvobodil ženu obviněnou kvůli pádu vnučky z lanovky

Semily

Soud v Semilech ve středu zprostil obžaloby ženu, které hrozil až rok vězení v souvislosti s pádem její vnučky ze sedačkové lanovky v krkonošském Harrachově. Rozsudek není pravomocný, obžalovaná i státní zástupkyně si ponechaly lhůtu pro odvolání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K události došlo letos 5. ledna dopoledne. Šestiletá dívka po pádu z osmimetrové výšky utrpěla těžké zranění.

Na čtyřsedačce vedoucí na Čertovu horu v lyžařském areálu v Harrachově s ní jela nahoru babička a k nim si přisedl cizinec, který se sám přihlásil policii jako svědek.

Policie dospěla k závěru, že pochybil doprovod dítěte, a žena pak čelila obžalobě za ublížení na zdraví z nedbalosti, soud se ale s takovým pohledem neztotožnil. „Bylo zjištěno, že se nestal skutek, ze kterého byla obžalovaná,” uvedla předsedkyně semilského soudu Vladimíra Paroulková.

Nikdo další v případu obžalován nebyl. Státní zástupkyně Silvie Sochorová už dříve uvedla, že výsledky vyšetřování ukázaly, že nepochybila obsluha ani provozovatel lanové dráhy.

Loni v únoru se obdobný případ stal v sousední Rokytnici nad Jizerou. Čtyřleté dítě spadlo z 11 metrů na umrzlý sníh, vyvázlo bez zranění. Dívka v době rozjezdu sedačky pořádně nedosedla a nebyla nijak zajištěná. Její matka ji proto přidržovala oběma rukama, dítě ale neudržela.

„Zadokumentovali jsme to jako přestupek a řešila to drážní inspekce," řekla již dříve mluvčí policie Ivana Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám