Hlavní obsah

Šéf ostravských strážníků zahynul při nehodě v Polsku

Právo, ČTK, kij
OSTRAVA
Aktualizováno

Při dopravní nehodě v Polsku zahynul nový ředitel Městské policie Ostrava Jiří Veselý. Zprávu potvrdila mluvčí města Ostravy Andrea Vojkovská. Zástupci města, ani strážníků zatím nemají k nehodě bližší informace.

Článek

Mluvčí městské policie Vladimíra Kejdová upřesnila, že se nehoda stala v sobotu kolem 10. hodiny dopoledne. „K této tragické události došlo na dálnici A 4 mezi městem Wroclaw a Opole na území Polské republiky. Okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policejních orgánů Polské republiky,“ uvedla Kejdová.

Veselý nastoupil do funkce letos v červenci a minulý týden představil novou koncepci městské policie. Podle té mělo ve městě výrazně přibýt okrskářů, tedy lidí, kteří by měli trvale pod svým dohledem svěřený určitý úsek ve městě. Podstatně mělo ubýt také lidí ve vedoucích pozicích. Podle Kajnara chce město koncepci navrhovanou Veselým nadále prosazovat.

Před svým příchodem k ostravské městské policii vedl Veselý policejní školu v Holešově a řadu let působil také jako náměstek ředitele ostravské policie. O Veselém se v minulosti hovořilo také v souvislosti s incidentem, při kterém policejní rozbuška zranila dva mladé lidi.

Veselý poslal policisty na soukromou akci předvádět zadržení nebezpečného pachatele. Jedna z použitých rozbušek ale explodovala v příliš těsné blízkosti přihlížejících diváků. Veselý však v této souvislosti nebyl z žádného trestného činu obviněn. Podle krajského státního zástupce Aloise Dlouhého měl Veselý ve své pravomoci policisty na akci poslat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám