Hlavní obsah

Sedmnáctiletá učnice byla nalezena v lese uškrcená

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Tělo uškrcené velmi mladé ženy ve čtvrtek nalezl náhodný chodec v lese mezi obcemi Roudné a Nové Hodějovice nedaleko Českých Budějovic. Přivolaní kriminalisté zjistili, že se jedná o sedmnáctiletou učnici z Jindřichohradecka, která začátkem týdne zmizela v Českých Budějovicích.

Článek

"Chodec našel tělo v lokalitě chráněného území Tůně U Špačků, poblíž pravého břehu řeky Malše. Přivolaný lékař pak na místě konstatoval, že dívka byla uškrcena textilní páskou," informoval dnes mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

Dívka je pohřešovaná od pondělí. Poslední stopa je v místě jejího dočasného pracoviště v českobudějovickém Globusu, kde byla na praxi jako prodavačka. Právě odtud v pondělí ve 14:30 odešla, nikdo neví kam, a na internát už nedorazila.

Pomozte najít vraha

Policie proto požádala veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém vrahovi. Pomohly by jí informace o dívčině výskytu, případně v čí společnosti se pohybovala.

Dívka měla štíhlou, 160 centimetrů vysokou postavu a modré oči. Ve tváři měla jizvy po akné. Dále nosila hnědé vlasy s pěšinkou uprostřed a s délkou na ramena. V době nálezu jejího těla měla na sobě béžovou koženkovou bundu po pás, černé tričko s bílým potiskem a červenými pruhy po stranách, modré džíny do zvonu a černé polobotky s širokým a vysokým podpatkem. V uších měla náušnice stříbrné barvy, na krku řetízky ze žlutého kovu. Nezmizely ani náramky.

Svědci mohou volat kdykoli na linku 158, nebo přijít na kteroukoli služebnu Policie ČR, vzkázal Klícha.

Reklama

Výběr článků

Načítám