Hlavní obsah

Sedmiletou dívku ze Svitavska hledali v noci policisté i hasiči

Právo, Ludmila Žlábková

Bezesnou noc ze soboty na neděli prožili rodiče sedmileté dívky ze Svitavska. Jejich dcerka si kolem 18. hodiny vzala plovací vestu a údajně odešla k babičce. Tam ale nedorazila. A od té chvíle s ní rodiče ztratili jakýkoliv kontakt.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„O zmizení dívky jsme byli informovaní kolem 23. hodiny. Operační důstojník vyslal nejbližší policejní hlídku, aby informaci jela prověřit. Jednalo se o moravskotřebovské policisty, kteří se v dané obci spojili s otcem pohřešované,“ uvedla policejní mluvčí ze Svitav Anna Štegnerová.

Do terénu se ihned vypravili policisté i dobrovolní hasiči. Informován byl i starosta a prostřednictvím výzvy v místním rozhlase se do pátrání po zmizelé dívence zapojila i veřejnost. „Hasiči i policisté s policejním psem propátrávali plovárnu, kterou dívka mohla v sobotní podvečer navštívit. Ale jakoby se po ní slehla zem,“ pokračovala mluvčí. Všem se ulevilo až kolem půl třetí v noci.

Byla u kamarádky

„Na výzvu v místním rozhlase totiž zareagovali lidé, u nichž dívenka strávila noc. Ti pak pohřešovanou slečnu doprovodili domů, k rodičům. Holčička se měla údajně na plovárně seznámit s kamarádkou, u níž prý se svolením maminky mohla přespat,“ dodala Štegnerová s tím, že o případ se zřejmě bude zajímat sociálka.

„Nicméně je důležité, že dívenka je živá a zdravá a že se nestala obětí žádného trestného činu“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám