Hlavní obsah

Se studenty na zájezdu do Moravského krasu se převrátil mikrobus, šest zraněných

Právo, mh
Brno

Na zasněžené silnici havaroval ve středu večer u Holštejna v Moravském krasu mikrobus. Sjel ze silnice a převrácený zůstal ležet v poli. Bylo v něm 22 lidí, většina z nich zahraniční vysokoškoláci, kteří se vraceli do Prahy z poznávacího zájezdu v Moravském krasu. Tři z nich se zranili lehce, další tři měli středně těžká poranění.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči vyprošťovali převrácený mikrobus až do čtvrtečního rána.

Článek

„Po příjezdu první jednotky na místo byli již všichni cestující mimo havarované vozidlo, a tak do příjezdu prvního vozu záchranné služby hasiči poskytovali zraněným osobám první pomoc a ostatním cestujícím se snažili v nepříznivém počasí zajistit maximální tepelný komfort. I z toho důvodu byl na místo povolán evakuační autobus ze stanice Lidická v Brně, v němž cestující nalezli přechodné útočiště,“ uvedl k havárii mluvčí hasičů Rostislav Zelený.

Foto: HZS Jihomoravského kraje
Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě se zranilo šest lidí.

„Spolu s autobusem vyjel z Brna i vyprošťovací automobil, s jehož pomocí se po došetření nehody snažili zasahující hasiči havarovaný autobus dostat zpět na komunikaci,“ dodal Zelený.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Převrácený autobus vyprostili hasiči

Všechny zraněné převezli zdravotníci k dalšímu ošetření. Ostatní přepravil evakuační autobus do Brna, odkud je náhradní spoj odvezl do Prahy. Následky havárie hasiči likvidovali do čtvrtečního rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám