Hlavní obsah

Schizofrenik ve Zlíně ubodal svou sestru

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Dějištěm brutální vraždy se stal v neděli bytový dům v centru Zlína. Do jednoho z bytů vešel za svou o deset let starší sestrou osmadvacetiletý muž, který podle sousedů trpí schizofrenií. Místo sourozeneckého objetí se však žena, která v domě bydlela teprve měsíc, dočkala od svého bratra smrtících ran.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž na svou sestru zaútočil nožem. Předtím zřejmě došlo k hádce, po které začal svou sestru nahánět po bytě. „Mysleli jsme si, že se tam honí děcka,“ sdělila jedna ze sousedek v bytovém domě. Jakmile muž sestru v bytě dostihl, uštědřil jí podle zdroje, který si nepřál být jmenován, několik bodnořezných ran nožem do horní části těla.

Na neobvyklý křik a podivné zvuky v tomto bytě upozornili policii bezprostředně po činu opraváři, kteří na chodbě domu rekonstruovali výtahy. „Zavolali rychle. Ale ani přes okamžitý příjezd policie a záchranářů již nikdo nedokázal ženě pomoci,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován.

Byt zavražděné ženy opustil bratr přes balkón. Nacházel se v prvním patře. „I tak se nám jej podařilo rychle vypátrat a zadržet,“ poznamenal zdroj blízký policii.

„Vraha máme,“ potvrdila Právu informaci mluvčí krajské policie Lenka Javorková. Bližší informace k případu ale sdělit nechtěla. Je však pravděpodobné, že podezřelého muže již kriminalisté obvinili a o případu budou oficiálně informovat v nejbližších dnech.

Dělal ostrahu v supermarketu

Dům je v majetku města a v bytě, kde došlo k tragédii, před časem bydleli rodiče obou sourozenců.

„Nedávno se ale odstěhovali za prací někam pryč ze Zlína. A město dalo dceři prostor, aby tam mohla po rodičích bydlet. Ten kluk tam nebydlel, ale dřív za rodiči chodil pravidelně,“ potvrdil jeden ze sousedů. Původně podle něj matka obou sourozenců chtěla, aby v bytě bydlel syn. „Pak ale asi dostala strach, že by tam mohl syn, který údajně bere léky na schizofrenii, zvlčit. Proto řekla dceři, jestli tam nechce jít bydlet ona,“ domnívá se další ze sousedů.

Podle lidí, kteří osmadvacetiletého muže znají, se v poslední době stýkal s bezdomovci a určitý čas pobýval přes noc i v azylovém domě.

„Je to podivín. Rodiče mu vždycky říkali 'náš Pepíno'. Našli mu místo i v supermarketu, kde dělal ostrahu,“ připomněl jeden ze sousedů, který rovněž potvrdil, že v bytě býval vždycky klid.

„Vůbec jsme netušili, že tam ta holčina bydlela. Matka sama říkala, že tam bude pořádek. Jak se tam ten kluk objevil, to nikdo neví,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám