Hlavní obsah

Sbírka na pohřeb Roma z Teplic byla falešná

– Teplice
Právo, koc

Sbírka na pohřeb Roma, který zemřel po policejním zákroku v Teplicích, byla podvod. Rodina Stanislava Tomáše, který podle pitvy zemřel po předávkování pervitinem a na vrozené vady srdce, peníze na obřad nedostane.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Květiny a svíčky v ulici U Hřiště v Teplicích na místě, kde zemřel v sanitce muž, proti kterému předtím zasahovala policie.

Článek

Sbírku zorganizoval podle MF Dnes na Facebooku David M. Po incidentu, při kterém byl kvůli demolování aut zfetovaný Tomáš policisty zpacifikován, měl podle listu kontaktovat sestru zemřelého, Simonu. Získal od ní plnou moc k zastupování. Začal organizovat protesty a vybírat peníze.

Kolik mu Romové na jeden účet v ČR a druhý v Anglii poslali, není jasné.

Policisté v Teplicích zaklekli agresivního narkomana, v sanitce zemřel

Neziskové organizace a jednotlivci zabývající se romskou tematikou se proti jeho aktivitám důrazně ohradili. „Jeho chování naprosto odporuje všemu, co naše organizace dlouhodobě prosazují, a právě proto se od jeho vystupování důrazně distancujeme a prohlašujeme, že s ním nechceme mít nic společného,“ uvedli představitelé neziskových organizací a aktivisté v prohlášení, které zveřejnil server Romea.cz.

Mladý muž rozbíjí auto rukou i hlavou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám