Hlavní obsah

Sanitka skončila na boku po nehodě v obci u Prahy, pět zraněných včetně pacienta

Novinky, kub
Úvaly
Aktualizováno

Zraněními pěti lidí skončila u Prahy srážka dvou osobních aut a sanitky z Vysočiny. Záchranka ošetřila lehká zranění dvoučlenné posádky zdravotnického vozu, podobně lehce se navzdory hrozivě vypadajícím následkům nehody, kdy sanitka skončila na boku, zranil i pacient. Ten byl přitom na cestě za transplantací. Záchranáři ošetřili ještě další dva lidi. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Foto: Novinky

Nehoda dvou osobních aut a sanitky v Úvalech

Článek

Nehoda se stala v sobotu ráno v Úvalech v okrese Praha-východ. Hasiči uvedli, že se v ulici Škvorecká srazila dvě osobní vozidla a sanitka, přičemž se zranilo pět lidí.

Řidič sanitky u Brna skrz hustou mlhu neviděl, čelně vrazil do sloupu

Krimi

Mluvčí středočeské zdravotnické záchranné služby (ZZS) Petra Effenbergerová uvedla, že u nehody zasahovali její kolegové, nejednalo se ale středočeskou sanitku. „Dva členové posádky utrpěli lehká zranění,” upřesnila s tím, že převážený pacient byl rovněž poraněný jen lehce.

Záchranáři ještě ošetřili před převozem do nemocnice také lehké zranění řidiče osobního auta. Jeho spolujezdec na tom byl podle mluvčí ze všech nejhůř, když utrpěl středně těžká zranění. Všechny přepravili po nezbytné akutní péči a ošetření na místě do nemocnice. Věk zraněných záchranka neupřesnila.

Foto: Novinky

Sanitka vezla pacienta kvůli transplantaci

Podle prvotních informací se mělo jednat o sanitku soukromé zdravotnické společnosti, později se ukázalo, že to byl vůz ZZS Vysočina. Její mluvčí Petr Janáček nehodu potvrdil s tím, že se jednalo o převoz pacienta kvůli transplantaci.

Z tohoto důvodu ho také přepravili do Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) v Praze, kde lékaři mimo jiné právě výměny orgánů provádějí.

U Slaného se čelně srazila s autem sanitka převážející pacienta

Krimi

Podrobnosti k samotné srážce záchranáři neuvedli, okolnosti nehody vyšetřuje  policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám