Hlavní obsah

Sanitka se u Nošovic převrátila na střechu, pacientka zemřela

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín / Frýdek - Místek
Aktualizováno

Při nehodě sanitky, která zřejmě dostala smyk na zasněžené vozovce, zemřela nedaleko Nošovic na Frýdecko-Místecku 67letá pacientka. Další dva převážení pacienti byli zraněni. Sanitka se při nehodě převrátila. Další sanitka uvízla na Novojičínsku ve sněhu na přejezdu, kde do ní vrazil vlak. Tato nehoda se obešla bez zranění, pasažéři v sanitce stačili včas vystoupit.

Článek

„Můžeme potvrdit dvě zraněné osoby a jednu mrtvou osobu, podrobnosti zranění ještě nevíme. Na místě v tuto chvíli pracují tři posádky.,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

„S největší pravděpodobností se jedná o sanitku Slezské nemocnice v Opavě, která slouží pro převozy pacientů,“ uvedl Humpl.

Dodal, že v době, kdy záchranáři zasahovali, došlo ve stejném místě ještě k další nehodě automobilu, při které byl zraněn jeden člověk. Podle mluvčího policie Ivana Žurovce je doprava na hlavním silničním tahu mezi Frýdkem-Místkem a Českým Těšínem uzavřena.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Hasiči odstraňují následky tragické dopravní nehody.

Zkušený řidič sanitky

Mluvčí Slezské nemocnice v Opavě Daniel Svoboda řekl, že sanitka převážela do nemocnice v Třinci tři pacientky staršího věku.

„Kromě naší pacientky byly další dvě přibrány po cestě v Sudicích a v Hrabyni. Nejmladší z nich bohužel zemřela, další dvě byly zraněny středně těžce. Je to politovánihodná událost, nemocnice vyjadřuje soustrast pozůstalým,“ řekl Svoboda s tím, že vůz řídil zkušený řidič.

Další sanitka uvízla na zasněženém přejezdu 

V Hladkých Životicích podle mluvčího novojičínské policie Petra Gřese najela sanitka na přejezd, kde kvůli sněhu uvízla.

"Podle prvotních informací do ní narazil vlak. Je to nehoda bez zranění, osádka stačila vyskočit," uvedl Gřes. K nehodě došlo po deváté hodině. Policisté nyní nehodu vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám