Hlavní obsah

Šampion v boxu dostal podmínku za těžké zranění hosta v erotickém klubu v Plzni

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

S podmíněným trestem odešel v pondělí od plzeňského okresního soudu profesionální boxer Václav Pejsar. Podle obžaloby předloni těžce zranil hosta erotického klubu Pamela v Plzni, kde tehdy pracoval v ochrance. Kromě podmínky dostal také zákaz pracovat jako ostraha. Verdikt není pravomocný, žalobce se proti němu odvolal.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obžalovaný Pejsar (v bílé košili) u soudu (18. listopadu 2020)

Článek

Soud sportovci uložil tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na 4,5 roku a dále mu na pět let zakázal pracovat jako ostraha osob a majetku, uvedla předsedkyně senátu Lenka Prýcová.

„Obžalovaný je dále povinen podrobit se psychologickému programu na zvládání krizových situací,“ sdělila Prýcová Právu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se proti němu na místě odvolal.

Obvinění 36letého sportovce souvisí s předloňským incidentem v erotickém klubu Pamela v Plzni. Pejsar se tam tehdy jako ochranka společně s druhým vyhazovačem Jindřichem Burianem dostali do konfliktu se dvěma Ukrajinci, které následně vyvedli z podniku. Při tom je údajně bezdůvodně fyzicky napadli.

Šampion v boxu před soudem. Podle žalobce těžce zranil hosta v erotickém klubu

Krimi

Pejsar měl podle obžaloby jednomu z nich způsobit vážná zranění. „Obžalovaný Pejsar jim poté, co si oba Ukrajinci dali na baru pivo a chtěli jít do patra za účelem sexu, řekl, že v Pamele být nemohou. Poté jednoho z nich chytil za paži, aby ho vyvedl ven. Přitom ho opakovaně udeřil pěstí do břicha,“ uvedl státní zástupce Michal Klíma.

Obžalovaný Pejsar (v bílé košili) u soudu (18. listopadu 2020)Video: Patrik Biskup, Právo

Napadený cizinec skončil v nemocnici s natrženými játry. Druhého Ukrajince pak podle Klímy Burian několikrát praštil do obličeje, žádné fatální zranění mu však nezpůsobil. Státní zástupce ho proto viní pouze z ublížení na zdraví a výtržnictví.

Burian se přiznal a uzavřel se žalobcem dohodu o vině a trestu. Soud ji schválil a uložil mu osm měsíců vězení s podmíněným odkladem na 15 měsíců. Pejsar dohodu odmítl, nesouhlasil s tím, jak je skutek popsán v obžalobě. U soudu odmítl vypovídat.

Šampion v boxu měl zranit hosta, hrozí mu 10 let

Krimi

Právu už dříve řekl, že celá věc je pro něj hodně nepříjemná. „Samozřejmě že mi to na klidu nepřidá. Tady nejde ani tak o mě, ale mám rodinu. Nechci, aby mě moje děti měly za nějakého kriminálníka a magora, co mlátí lidi,“ uvedl Pejsar.

Vždy se prý snaží vyhýbat jakýmkoliv konfliktům. „Jsem především sportovec. Nemám zapotřebí si honit ego tím, že budu někoho jen tak tlouct. Bohužel někdy přijde situace, že se dostanete do šlamastyky, ani nevíte pořádně jak,“ dodal pro Právo boxer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám