Hlavní obsah

Rychlík v Praze strhl trolej, vlaky do Říčan nejezdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Rychlík z Českých Budějovic do Prahy-Holešovic v úterý odpoledne v Praze-Uhříněvsi strhl trolej. Provoz na trati byl v úseku Praha-Uhříněves–Říčany na více než dvě hodiny přerušen. Později začaly vlaky jezdit po jedné koleji.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost byla hlášena ve 14:18. „Došlo tam k poškození trakčního vedení a sběrače lokomotivy za jízdy. Předpoklad omezení provozu je asi do 17:00,” řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Cestující mezi Uhříněvsí a Říčany mohou využít autobusy MHD 381, 382, 383, 387, kde jim budou uznávány jízdenky Českých drah. Za místem omezení může vznikat zpoždění vlaků až 20 minut. Provoz bude omezen zhruba do 19:00.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil srážku vlaku s nákladním autemVideo: aktu.cz

Událost se stala na stejné trati poblíž místa, kde před dvěma týdny narazil vlak do kamionu stojícího na přejezdu. Osmašedesátiletý řidič skončil ve vazbě. Byl obviněn z obecného ohrožení a poškození obecně prospěšného zařízení, ve vězení může strávit až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám