Hlavní obsah

Rychlík smetl auto z přejezdu, dva mrtví

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dva mladí lidé zemřeli v troskách osobního vozidla audi, jehož řidič vjel v neděli kolem poledne na nechráněný železniční přejezd v Tlučné na Plzeňsku v okamžiku, kdy místem projížděl rychlík z Domažlic.

Foto: Jiří Bulín

Maškarní karneval 1

Článek

Svědci potvrdili, že varovná signalizace fungovala a podle výpovědi jednoho z nich si to řidič uvědomil pozdě. "Vjel na přejezd a najednou zastavil. V tom se přiřítil vlak, ozvala se hrozná rána a auto se po nárazu vymrštilo do vzduchu. Všude létalo sklo, stačili jsme se jenom otočit, aby nás střepy nezasáhly do obličeje," řekla Právu na místě nehody asi 19letá dívka, která čekala v železniční zastávce na jiný vlak.

Společně s dalšími lidmi čekajícími na vlak se snažila oběma lidem ve zdemolovaném autě pomoci. "Podařilo se nám je dostat z vraku ven, ale už nežili. Oba měli rozdrcené hlavy. Byl to otřesný pohled," popisovala svědkyně.

Rychlík zastavil asi po padesáti metrech. "Strojvedoucí byl v silném šoku," řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Reklama

Výběr článků

Načítám